Založ si blog

Máš smolu. …lebo si Rus.

Vojna na Ukrajine zo sebou prináša viacero zlých ale aj dobrých vecí. Okrem nezmyselných bojov, krvi prelievania a ohromného utrpenia obyčajného ľudu, sa v nás začal ozývať hlas solidarity, pomoci a jednotnosti. Veď áno, je treba pomôcť tým čo to potrebujú – utečencom. Ale je ešte niečo, čo by bolo lepšie, ak by sa z nás nikdy nedostalo von. Tá naša hlúposť a zaslepenosť voči svojim blížnym.

Možno ste si všimli, že takmer celý svet sa za posledný týždeň spikol proti Rusom. Podľa prezidenta hodnotia celý národ. Veď každý deň počúvame, ako by sa mali zbaliť a vypadnúť napríklad ruskí hokejisti, futbalisti, dirigenti, hudobníci, umelci, ale vlastne aj normálni bežní ľudia. Proste dnes je in nebyť Rus. Teraz tu nechcem rozoberať prečo, začo a tak podobne. Veď nestojím o to, aby mi za vyjadrenie slobodného názoru NAKA vyrazila dvere, inak najnovšia prax v slovenskej demokracií. Ale to je teraz jedno. Dnes je teda in nebyť Rus, lebo Rus je čvarga, ľudský poddruh, čo si nezaslúži žiť medzi nami, v našej úžasnej modernej a vyspelej spoločnosti. Priatelia, nie je toto prejav skutočného fašizmu? Veď to ča sa okolo nás deje je doslova šialené. Na jednej strane na Ukrajine môžu stavať sochy zločincovi Banderovi a na druhej, keď sa niekto pozdrží hlasovania o zmene názvu ulice, skončí vo vyšetrovačke, kvôli nejakej pomýlenej pani, ktorá to v hlavičke očividne nemá úplne v poriadku? Toto nikomu nevadí?

Pred pár dňami mnou otriasla správa, že bývalý český hokejista Dominik Hašek sa vyjadril na margo jedného z najlepších hokejistov súčasnosti – Alexandra Ovečkina ale i ostatných ruských hráčov, že by im NHL mali okamžite zrušiť zmluvy a poslať ich do Ruska. Ak to neurobia, vraj sú spoluzodpovední za smrť ľudí z Ukrajiny.

Viete, vždy som tak nejako tušil, že tento pán je povedzme trochu vypatlaný, no jeho výrok ma v tom naozaj pevne utvrdil. Myslím si, že nájsť lepší príklad človeka propagujúceho fašizmus ani nie je treba. Proste máš smolu že si z Ruska, si odpísaný. Síce nemusíš súhlasiť s vojnou, politikou, postojmi, ale proste máš smolu, si z Ruska… Nerobili práve toto nacisti? To skutočne dovolíme, aby sa v dnešnom svete diali takéto absurdnosti?

Sloboda prejavu a informácií je nám každým dňom odopieraná viac a viac a my sa len tak prizeráme, ako skutoční fašisti získavajú moc a pravda dostáva na prdel.

Priatelia, asi každý jeden normálny človek musí byť zásadne proti vojne na Ukrajine, no toto všetko čo sa deje okolo nej je bohapusté chrapúnstvo. Nebuďme ako tí, ktorými sme už takmer storočie opovrhovali. Pomáhajme ľuďom v núdzi, otvorene odsudzujme zlo, no nikdy sa neznižujme na úroveň akou sa prejavil napríklad hore spomenutý pán bývalý hokejista.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Dôchodkyňa naletela podvodníkom a prišla o 15-tisíc. Policajti vyzývajú na obozretnosť

16.05.2024 12:51

Uverila falošnej advokátke a "legende" o dopravnej nehode dcéry, ktorá mala zraziť chlapca.

noviny, denníky, Pravda

Vyhlásenie šéfredaktorov a šéfredaktoriek k atentátu na Roberta Fica

16.05.2024 12:30

Odsudzujeme útok na premiéra Roberta Fica. Útok na Roberta Fica je útokom na nás všetkých. Je to cesta nenávisti, ktorá nemôže ovládať Slovensko.

PREMIÉR: Návšteva Maďarska

V Moskve zneužívajú atentát na Fica na propagandu. Dokonca radia slovenským vyšetrovateľom pozrieť sa na Zelenského

16.05.2024 12:30

Nenávisť niektorých západných štátov a pomsta ukrajinských tajných služieb - tieto konšpiračné teórie sa šíria v Rusku o pozadí atentátu.

novinari, Rooseveltova nemocnica

Množstvo novinárov a modliaci sa muž. Pred Rooseveltovou nemocnicou je stále rušno

16.05.2024 12:06

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyvolal rozruch nielen v našich končinách, ale na celom svete. Pred banskobystrickou nemocnicou sa zišli štáby z celého sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1665x
Priemerná čítanosť článkov: 1665x

Autor blogu

Kategórie

Archív